Lenaleenboekontwerp & beeldredactie

 1. op een stam

  14.01.2015 weinig woorden

  Ergens een jaar of wat geleden in het Friescheveen.

 2. stuiterbal

  09.01.2015 stuiteren

  Het probleem van veel ideeën in je hoofd is dat ze zo hard stuiteren. En dan krijg je dus dit. Beeld: Anne Thulin - Double Dribble - Wanås (Zweden)

 3. stilzwijgende laplanduil

  08.01.2015 nog een kado

  Zomaar in het Bilthovense bos, om de hoek, een laplanduil. Stilzwijgend en stoïcijns liet hij zich fotograferen.

 4. de perfecte kerstboom

  07.01.2015 de perfecte kerstboom

  Platanen in de sneeuw. Kregen wij kado op onze Ausflug naar Berlijn.

 5. kaarsjes in de boom

  24.12.2014 kerstavond en kaarsjes

  Echte kaarsjes in de boom. Dat had niemand. Gevaarlijk. Wij wel. Gewoon, tussen de houten tafel en de houten keukenkastjes in de roef, daar paste precies een boom met kaarsjes. En we hadden kerstavond, met een pit in de pap en een trollenverhaal.

 6. een botje bij de thee

  17.12.2014 een botje bij de thee

  Nu de oudste van de drie naar school gaat, is het opeens ook weer tijd om 's middags een kopje thee te drinken. En misschien moeten we daar ook maar eens een uilenballetje bij uitpluizen en de botjes sorteren. Dat lijkt me nou gezellig. (foto uit het familiearchief)

 7. werkgeluk

  09.12.2014 werkgeluk

  Lekker werken. Ik vind het dus niet erg om in de avonduren, of ergens op een vrije middag in het weekend, te werken. Mijn werkuren zijn uren voor mijzelf waar ik echt van geniet. Ik kijk er vaak zelfs naar uit. Maar als iemand dan tijdens een praatje zegt dat dat met mijn werk 'natuurlijk ook wel anders' is, dan word ik in plaats van gelukkig opeens heel boos.

 8. portfolio update

  16.10.2013 nail art en beverdagboek

  Waar anders liggen de chicklits, de beverdagboeken, nail art, de door & door dromerige dwaalgidsjes en liedjesalmanak zo gebroederlijk naast elkaar? Met veel dank ook aan Welmoet die meewerkte aan Nail Art en THEBW!

 9. saabjes wassen

  29.08.2013 saabjes wassen en andere voertuigkwesties

  Dat je nietsvermoedend een dikke bigbabboebolderbakfiets inhaalt door even stevig door te trappen maar dat die dan electronisch gemotoriseerd blijkt te zijn. En dan moet je dus de hele rit voor blijven. Dat waren tien, oké acht, best wel vermoeiende kilometers.

 10. een aannemelijke tekening © C van Wirdum

  28.08.2013 een aannemelijke tekening en een eindeloze reeks gedachten

  Ha. Lekker fietsen. Hé, die bramen die gaan maar door, nog een keertje plukken binnenkort. Straks eerst 'Verkeerde sokken'. O ja, nog even bellen over die donderdagochtend. Hé, daar zit ie weer. Is het nou een buizerd of een havik, of een? Thuis even in de vogelgids kijken. O ja, shit, daar zat die buts in de weg. Banden even oppompen. Vanavond even een lampenvoet tekenen. Tomaatjes. Hé, waarom hebben zie die gekleurde pieren en salamanders nou opeens vervangen door blanke? Ik zou nog een keer echt moeten zwemmen voor de zomer weer voorbij is. Vliegeren! O ja. Keertje kijken hoe het op de wal in wijk is. Herbarium! Tomaatjes. Niet door het Wilhelminapark maar over de Maliebaan. Wauw, die ramen van dat huis had ik nog nooit gezien, mooi… Zou Iker nu echt een heleboel tanden tegelijk krijgen? Een hondje… O, dat zou hij leuk vinden… Nee, niet nu. En als we nou eens met alle neven en nichten een paradijsje in Frankrijk kochten? Of krijg je dan ruzie? Nee, dat zou fijn zijn! Waarom eigen...